Andreas er dedikert til tømrerfaget

Andreas Reinsby Gihle er 20 år fra Lensbygda i Østre Toten kommune. Han har vokst opp på gård og har siden han var liten visst at han ville bli tømrer.

«Jeg husker at jeg alltid likte å bygge lego eller lage ting når jeg var liten. På skolen var favorittfagene sløyd og gym»,  forteller Andreas. Han bygde sin første hytte med en kamerat når han var 8 år, men denne ble revet ned igjen to år senere. Da ble en ny hytte bygd opp av kastet materiell som med tilpasninger ble til en 9 m2 stor hytte med to etasjer og saltak. «Mamma sin onkel er tømrer og det var han som var det store forbildet», sier Andreas.

Gjennom to år på Gjøvik Videregående skole var Andreas utplassert i yrkesfaglig fordypning hos en bedrift som ikke hadde behov for flere lærlinger. Det var bestefaren som tipset om å ta kontakt med Jon Eyvind hos Tømrerfirma Fossen Stenberg. Der startet Andreas som lærling juni 2017 og trives så utrolig godt. De har mange oppdrag med restaurering av gamle bygninger. Der må han hele tiden tenke nytt og bruke fantasien for beste løsning. Andreas syntes det er spennende å se historien til bygget og alt de finner når de river vegger, gulv og tak. «Det beste med arbeidsdagen er å bli skikkelig sliten og føle at jeg har gjort en god jobb», sier han. Det er lett å merke den gode kjemien mellom Andreas og Jon Eyvind. «I tillegg til å være gode kollegaer er vi veldig gode venner, nesten bestevenner», sier Andreas som godt kan drømme om å starte sin egen bedrift med noen ansatte en gang i fremtiden. «En må jo drømme litt», sier Andreas med glimt i øyet.