Gratulerer Mari

Mari Jensen er 25 år. For 6 år siden fullførte hun videregående med studiekompetanse. Hun tok deretter 1 årsstudium i kristendom og det første året av bachelor i sosialt arbeid. Nå er hun tømrer.

I tillegg til videre studier hadde Mari også sommerjobb i underholdningsbransjen, var ekstrahjelp som barista og jobbet frivillig på ungdomsleir. Hun brukte mye tid på å finne ut hvilken retning hun ville gå og hva hun ville bli. Tanken om en praktisk yrkesvei meldte seg, siden hun likte dette godt. Tilfeldigheter førte til et søk på våre nettsider. Der fikk Mari lese om en annen jente med akkurat samme navn og i akkurat samme alder som hadde utdannet seg som tømrer. Etter dette tok hun kontakt med Lærlingsenteret Innlandet og det viste seg at drømmen om et svennebrev kunne gjennomføres med læretid på 2,5 år. Mari fikk straks kontakt med Jon Eyvind hos lærebedrift Tømrerfirma Fossen Stenberg som ble interessert i å ta henne inn som lærling, med full opplæring i bedrift.

I løpet av læretiden har det vært oppturer og mye god læring i et kreativt og solid miljø. Det har også til tider vært vanskelige og tøffe tak og både Mari og bedriften har jobbet hardt for å nå målet.

Mandag 7 februar fikk Mari svennebrev i tømrerfaget med karakteren bestått meget godt.

Leder i prøvenemda Per Braathen uttaler at han er imponert over hvor godt Mari setter seg inn i teori og er veldig reflektert i svarene sine. Den praktiske utførelsen av prøva var utrolig bra og i tillegg leverte Mari en fantastisk god teoridel som han sjelden har sett maken til.

Både Mari og bedriften er veldig fornøyde med gjennomføringen. Hun tenker nå å søke seg videre på fagskole eller høyskole. Om valget blir å jobbe videre som tømrer, utdanne seg som fagskoleingeniør, byggeplassleder eller annet, er en ting sikkert. Mari har alle muligheter videre i arbeidslivet.

Masse lykke til Mari. Det har vært spennende å følge deg.