Kristoffer i Danmark

Som en del av opplæringen i blikkenslagerfaget, har det vært spennende å kunne sende Kristoffer til en av Danmarks største yrkesfag skoler, TechCollege i Aalborg.

Kristoffer jobber til daglig som lærling hos blikkenslager Haug & Ruud på Lillehammer. De utfører alle typer blikkenslagerarbeid, både små og store jobber. En vanlig arbeidsdag for Kristoffer består ofte av å lage komponenter og produsere inne på verksted, for deretter å montere dette ute på hytte, hus, leilighetsbygg eller næringsbygg. Han gir inntrykk av et ønske om å lære så mye som mulig før svenneprøve står for tur våren -23.

      

Tech College i Aalborg er en av Danmarks største yrkesfaglige skoler og jobber aktivt med internasjonale prosjekter. De sender elever til andre land og gir utenlandske lærlinger mulighet for å delta på skolens kurs og undervisning. Når Kristoffer fikk muligheten til 4 ukers kurs på TechCollege, ville han veldig gjerne reise. Han bestilte egen flyreise og skulle bo på skolens internat sammen med andre elever. Han fikk dekket kurs, reise, opphold og mat fra Internasjonalt Servicekontor i fylke. Her er hva han forteller etter å ha kommet tilbake til Norge:

«Jeg lærte en del om sink båndtekking som var litt komplisert, men med god hjelp av instruktør fikk jeg til tekkinga. Lodding var også noe vi fikk opplæring i og det var lærerikt på mange måter. Det var ganske lett å finne fram til både skolehjem og skolen, jeg reiste med fly som var lett og raskt.  Til oppsummering var skolen veldig bra og jeg anbefaler det til andre lærlinger som vil gå litt ut av komforsona si.»

         

Vi håper på flere lærlinger som ønsker å benytte seg av det samme som Kristoffer.