Lærerike måneder som tømrerlærling

Pedro Gonzalez er 39 år og tømrerlærling hos Aprilhaugen AS på Dokka. Etter 3 måneder som lærling er han begeistret over alt han har lært.

Aprilhaugen er en av våre lærebedrifter som jobber veldig allsidig i tømrerfaget, både med laft, restaurering og nybygg. Etter bare noen måneder som lærling, føler Pedro at han har vært innom alle læreplanmålene som dreier seg om produksjon i faget og kanskje mer. På forrige oppfølgings-samtale fortalte han blant annet om en spennende jobb hvor de hadde demontert en tømmerhytte på et sted, fraktet den og montert den opp igjen på tradisjonell måte i Snertingdal. Bildene under viser heising og montering av tømmer og mose som må tines før det kan brukes som tetting mellom tømmerstokkene.

Aprilhaugen har 4 ansatte og får skryt av Pedro for et usedvanlig trivelig arbeidsmiljø. Alle bidrar positivt og det er nesten ingen dag uten at daglig leder Knut Ola Bjørklund kommer med kake på jobben. Vi gleder oss til å følge både Aprilhaugen og Pedro gjennom læretiden og frem til svenneprøven.