Malerfaget i vinden

Det er med stor glede vi registrerer økt interesse for malerfaget.

Det er for øyeblikket rekordstor interesse for læreplass i malerfaget blant våre medlemsbedrifter. Ola, Hanna, Torfin, Ina og Daniel har skrevet lærekontrakt i malerfaget. Tanken om veien videre etter bestått fagprøve, er forskjellig. Noen ønsker å jobbe videre som fagarbeider, mens andre ønsker å søke fagskolen.

Ola og Hanna jobber hos Malermester Rune Stende AS. De startet som lærling i bedrift etter VG1 Bygg og Anleggsteknikk. I løpet av læretiden følger de fellesfag på VG2 samtidig som de lærer det praktiske ved malerfaget i bedriften. Bedriften har tilpasset arbeidsuka for undervisning på videregående skole og derfor har det fungert så godt. Ola nærmer seg slutten av læretiden og forbereder seg så godt som mulig til fagprøva. Hanna er lærling på første året og tenker på å ta deler av læretiden i utlandet gjennom 14 uker.

Torfin fikk læreplass hos Malermestrene Jac E Jensen & Sønn AS fra nyttår, etter en periode med utplassering i bedriften. Han kunne ikke tenke seg at noe annet fag innen bygg- og anlegg kunne passe han bedre. Selv om han bor et godt stykke unna, er det ingen problem med å stå opp kl 5 hver morgen for å ta bussen til jobb. Siden oppstart har han jobbet en del med gulvbelegg og lært mye om dette. Han får etterhvert prøve seg mer på både sparkling og maling og dette gjør hverdagen variert og interessant.

Ina hadde en engasjert lærer i overflateteknikk på Skarnes VGS som presenterte henne for Elverum Farvehandel AS, hvor hun raskt fikk læreplass. Hun har flyttet fra Grinder til Elverum og dette gjør både arbeidshverdagen og fritiden lettere for Ina. Som eneste jente i bedriften, blir hun godt ivaretatt og trives i miljøet. Hun får stadig nye utfordringer som hun løser sammen med andre eller på egenhånd og tenker også litt på å ta 14 uker i utlandet som lærling.

GBS Malerservice AS har lenge ønsket seg lærling og for to uker siden dukket en imponerende søknad fra Daniel opp. De bestemte seg for å skrive lærekontrakt med Daniel og nå er han allerede i gang. Daniel har fullført 3 år på Dokka VGS og har deretter jobbet på Maxbo. Der fikk han stor interesse for faget og fant ledig læreplass hos GBS Malerservice på våre nettsider.

Tilbakemeldingen fra samtlige lærlinger er stor trivsel både når det gjelder kolleger og i faget. Alle er trygge på at det valget de har tatt, er riktig for dem. Vi gleder oss til å følge både lærlinger og bedrifter videre på veien til fagbrev.