Spennende hospiteringsdager i Nordbohus

Nordbohus Innlandet har 5 lærlinger i tømrerfaget og under hospitering viste lærling Pål Fløgum Ramsberg stolt frem byggeprosjektet hvor han jobber i Panoramaveien på Gjøvik.

Innlandet Fylke fremsnakker stadig gevinsten av å hospitere på tvers av skole, bedrift og opplæringskontor, for å dele kunnskap og styrke og utvikle samarbeidet med blant annet næringslivet. To dager i desember fikk fagkonsulent i bygg- og anleggsfag på Lærlingsenteret hospitere hos Nordbohus Innlandet.

«Jeg sitter igjen med mye mer forståelse, påfyll av kompetanse og nyttige erfaringer. Gjennom to dager har jeg fått god informasjon om struktur og forretningsvirksomhet i Nordbohus Innlandet. Jeg fikk også være med på besøk i noen av byggeprosjektene i nærområdet i tillegg til elementfabrikken hvor de bygger veggelementer som fraktes ut og monteres på byggeplass av de som har produsert ferdig element inne på fabrikken. Deltakelse på driftsmøte med byggeledere var lærerikt hvor det var gjennomgang av bemanning og status prosjekter for avdelingene på Gjøvik og Brumunddal. I tillegg fikk jeg noe kunnskap om prosjektstyring og byggeleder Frode Klokkervold viste meg hvordan han holder oversikt på økonomien i prosjektene sine ved  time- og materialforbruk og planlegging av fremdrift. Jeg sitter igjen med bedre kunnskap og forståelse som jeg kan bruke i tømrerfaget og ved oppfølging av lærlinger generelt» sier fagkonsulent Elin Simenstad som ønsker å bruke muligheten ved hospitering videre fremover.