Steffen går fra elektro til byggfag

Steffen er bare 22 år, har fagbrev som elektriker og har nå startet som lærling igjen. Denne gangen i tømrerfaget. Mellom de to fagutdanningene har han studert elkraft 2 år heltid på Fagskolen på Gjøvik.

Det er virkelig imponerende hva Steffen får til. Han har brukt tiden godt de siste årene.

Han startet læretiden i elektrikerfaget i august 2017. Da fikk han læreplass hos Minel Sentrum Installasjon på Gjøvik. Det var utrolig gøy å følge han på veien i elektrikerfaget. Alltid med ett lurt smil og glimt i øyet tok han tatt fatt på oppgavene og løste de på en god måte. Vi hadde med oss Steffen som dommer i skolekonkurranse også. Han var der den yngste fagarbeideren, men hadde mange gode innspill. Det var kjempebra at han ble med som dommer, det ble god lærdom for Steffen.

Med bestått fagbrev i 2020 fikk han tilbud om fast jobb i Minel, men Steffen ville lære mer om elektro og startet på Fagskolen høsten 2020. Etter to tøffe år på Fagskolen er han stadig sulten på mer. «Tiden på fagskolen har vært lærerik, til tider hard, men alt i alt en veldig bra opplevelse» sier Steffen.

I april fikk vi en telefon fra tømrerbedriften Byggmester Fuglerud med spørsmål om mulighet for læreplass for Steffen. Bedriften er eid av faren til Steffen, Trond. Moren Maj-Britt, jobber også i bedriften med lønn og fakturering. Steffen er nå tredje generasjon i faget. Tømrerfaget har lenge vært i tankene, men han har også vært veldig usikker på sitt valg. Når han nå fikk muligheten til å være lærling med full opplæring i bedrift hos sin far, falt ting på plass. Dette er virkelig noe for han. Akkurat nå jobber han med å sette opp ny hytte ved Trevatna i Søndre Land og stortrives med dette. Her får han være med på alt fra bunnsvill til reisverk og etter hvert ferdigstilling med alt av arbeid innvendig. Det Steffen syntes er det morsomste med faget er at jobben man gjør er veldig synlig, noe som resulterer i at man raskt ser framdriften.

«Grunnen til at valget gikk for tømrerfaget nå er fordi det har vært i tankene en god stund, og det er selvfølgelig veldig artig å være tredje generasjon i faget», sier Steffen. 

Vi håper læretiden fortsetter så bra som den har begynt, fordi dette ligger an til å bli en skikkelig solskinnshistorie.